НОВИНИ

Започна „ЕКО 24 часа на България“ в Хасково

отбора часовото състезание картинг
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
13:06, 28.05.2022
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезанието за 24 часа на България се провежда на пистата в Хасково. Това е четвъртото издание на картинг надпреварата.

В състезанието участват 12 нации, 40 отбора, 221 състезатели. Трасето "Мегапорт" е с дължина 970 метра и по традицията ще има обръщане на посоката в 00.30 часа.

Главният организатор на надпреварата Николай Върбицалиев разкри трудностите за организацията.

"За трета поредна година ще помогнем на малкия Гого от Хасково с парични средства от таксата за участие. Състоянието му се подобрява, ние ще продължаваме да му помагаме. Имаме и доста украински отбори, които не могат да бъдат с нас днес. Шест отбора се отказаха. Въпреки това сме с 40 отбора, което прави състезанието едно от най-големите в света в този формат", сподели той.

Сред зрителите на събитието бе и най-добрият български скиор Алберт Попов.

"Решихме да дойдем с група приятели. Чувството е уникално. Има много адреналин. Хората, които са тук, търсят точно това. Наистина уникално. В картинга има доста неща, които си приличат със ските - атака на завоя, излизане от завоя, с каква скорост да влезеш, с каква да излезеш. Малко или много имам усещането, но днес съм тук за удоволствието. За първи път ми е", разкри той.

Второто включване ще бъде в 17:00 часа, а след това и от 21.00 часа по БНТ 3.

В неделя (29 май) преките излъчвания от мястото на събитието ще можете да проследите от 9.30 часа и 12.00 часа, когато ще станат ясни и победителите в маратонското състезание по картинг.

В отбора на „Звездите“ се включват олимпийският медалист Йордан Йовчев, сноубордистът Радослав Янков, медалистът от Световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г. Даниел Боримиров, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, както и мотоциклетната звезда Мартин Чой.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Любослав Пенев пое ЦСКА 1948
Любослав Пенев пое ЦСКА 1948
Очакват ни температури до 33° днес
Очакват ни температури до 33° днес