НОВИНИ

Земеделски производители запалиха бала слама в Стара Загора

земеделски производители запалиха бала слама стара загора
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
13:15, 07.02.2024
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

На втория ден от протестите на земеделските производители и зърнопроизводители в Стара Загора беше запалена бала слама. Протестиращите и днес настояха, че не желаят да бъдат лъгани.

"Очакваме министър-председателят Денков, заедно с неговите съветници цялостно да променят вижданията си спрямо сектор земеделие. Не става въпрос за едни дребни пари, които ще дадат. И те не искат да ги дадат на реалните производители, а искат да ги дадат на тези, които не правят земеделие. Реалните производители не могат да си позволят да са на загуба, защото ние плащаме работни заплати, плащаме ренти и правим земеделието, както искат европейците. По правилата, измислени от Европа“, каза Георги Балев, земеделски производител от Стара Загора.

Той допълни, че "ние не разчитаме нито на банки, нито на фондове, на никой". По думите на Балев протестите ще продължат дълго, докато "стигнем до някакви реални успехи. Ние няма на какво друго да разчитаме".

Днес за три часа беше ограничено движението по главния път Стара Загора - Димитровград, който е и подстъп от Стара Загора към автомагистрала "Тракия", в района на птицекомбината.

Днес към протестиращите се присъединиха и десетки земеделски производители и животновъди, които блокираха подбалканския път в района на разклона за казанлъшкото село Дунавци.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Анди Мъри: Продължавам, защото обичам тениса и обичам да тренирам
Анди Мъри: Продължавам, защото обичам тениса и обичам да тренирам
Земеделски производители от Варненско блокираха главни пътища на четири места в областта
Земеделски производители от Варненско блокираха главни пътища на четири места в областта