НОВИНИ

Жена почина при пожар в жилищна кооперация в Пазарджик

жена почина пожар жилищна кооперация пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
09:47, 29.04.2021
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Огнеборци от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик гасиха пожар в жилищна кооперация, намираща се в областния град. За съжаление, при инцидента е починала жена, живееща в един от апартаментите на сградата.

Сигнал за разразилия се огън бил получен в пожарната рано тази сутрин около 4.45 ч. Незабавно към мястото за изпратени дежурните екипи на пожарната, линейка на "Спешна помощ" и автопатрул на РУ-Пазарджик. Пристигайки на мястото, огнеборците установили, че гори апартамент на третия етаж в жилищна кооперация, като огън и дим били обхванали и намиращият се над него апартамент. Започнало незабавно пожарогасене и евакуация на всички хора от този вход на сградата.

На мястото били позиционирани 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Пожарът бил локализиран, а по-късно и потушен напълно. Екип на „Спешна помощ“ е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване.

Малко по-късно те са освободени от лечебното заведение. В едно от помещенията на апартамент, намиращ се над този, в който е възникнал пожарът, е открито тялото на неговата 43-годишна обитателка. Въпреки опитите на медиците на място да я реанимират, тя е починала.

На местопроизшествието се извършва оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик съвместно с представители на пожарната. Процесуалните действия и изясняването на причините довели до пожара се извършват под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдивските пътни полицаи с интензивни проверки около празниците
Пловдивските пътни полицаи с интензивни проверки около празниците
Проф. Ангелов: С тези темпове на ваксинация до края на август ще постигнем колективен имунитет
Проф. Ангелов: С тези темпове на ваксинация до края на август ще постигнем колективен имунитет