НОВИНИ

Жителите на две села отново ще блокират международния път Бургас - Малко Търново

жителите две села отново блокират международния път бургас търново
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
09:04, 08.08.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Жителите на бургаските села Маринка и Димчево за втори път ще блокират движението по международния път Бургас - Малко Търново. Причината за недоволството им е лошото качество на водата и честите аварии по водопреносната мрежа. Протестът ще се проведе на централното кръстовище в село Маринка.

След първия протест в края на миналата седмица все още няма осъществен диалог с дружеството „Водоснабдяване и канализация“, каза кметът на село Маринка Любомир Узунов.

„Това е наш втори протест за всеобщо съжаление, защото диалогът все още не е осъществен от страна на ВиК. Ние искаме проектиране на нов водопровод в Маринка и съответно, когато има аварии налягането на водоподаването да не се губи, защото, когато има сериозна авария, налягането не може да се оправи около една седмица“.

Според ВиК дружеството в Бургас, проблемите със спирането на водата в село Маринка са незначителни. Говорителят на дружеството Димитър Гюров заяви:

„Но не виждам причина заради седем аварии през последните 3 месеца хората да протестират и то да спират международния трафик между Бургас и Малко Търново“.

Жителите на село Димчево ще протестират, защото вместо вода от чешмите им тече кал, а при последните поройни дъждове в началото на годината къщите в селото се наводниха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Капитанът на ансамбъла ще бъде знаменосец на закриването в Токио
Капитанът на ансамбъла ще бъде знаменосец на закриването в Токио
Рекорден ръст на спестяванията в Хърватия
Рекорден ръст на спестяванията в Хърватия