НОВИНИ

Жоан Лапорта уверен, че Барселона може да спечели титлата още този сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:31, 03.04.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
жоан лапорта уверен барселона спечели титлата сезон
Слушай новината

Президентът на Барселона Жоан Лапорта даде интервю за испанското издание "АС", в което сподели, че "каталунците" имат сили да се преборят за титлата в Ла Лига още през този сезон.

В момента Барса се намира на 4-та позиция в подреждането с актив от 54 точки и изостава на цели 15 пункта от лидера Реал (Мадрид). Футболистите на Шави обаче имат цели двама мача спрямо големия си съперник, а до края на сезона им остават 10 срещи.

"Сигурен съм, че можем да станем шампиони. Ще го направим. Мога да докажа това с прости аргументи: сега сме много силни, отборът започна да работи с пълна сила, имаме треньор, който има ясни идеи и ни кара да играем нашия автентичен футболен стил, възстановихме ценностите си и трябва да вървим с оптимизъм и воля към титлата. Няма да е лесно, но е изпълнимо. Не искаме да обиждаме никого и уважаваме съперниците си. Ясно ми е, че за да се стремим към титлата в Ла Лига, трябва да печелим мач след мач", коментира Лапорта.

Освен в Ла Лига Барселона продължава да мечтае и за трофея в турнира Лига Европа, където "каталунците" вече се класираха за 1/4-финалната фаза, а следващият им съперник е германският Айнтрахт (Франкфурт).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
497 са новите случаи на коронавирус
497 са новите случаи на коронавирус
Ралф Рангник: Класиране в топ 4 още е възможно
Ралф Рангник: Класиране в топ 4 още е възможно