НОВИНИ

Жоао Феликс откри головата си сметка за Челси, но "сините" отново не победиха

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:43, 11.02.2023
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
жоао феликс откри головата сметка челси сините отново победиха
Слушай новината

Португалският нападател Жоао Феликс се завърна с гол за новия си клуб Челси, но въпреки това отборът на Греъм Потър отново не стигна до победата, след като завърши 1:1 като гост на Уест Хям в лондонско дерби от 23-ия кръг на Висшата лига.

За Феликс това бе едва втори двубой с екипа на "сините", след като още при дебюта си той получи директен червен картон и беше наказан да пропусне три поредни мача. Днес обаче 23-годишният футболист имаше нужда от само 16 минути, за да открие головата си сметка за Челси, възползвайки се от отлично подаване за Енцо Фернандес, за когото това пък бе първа асистенция с екипа на Челси.

Малко преди да изтече първия половин час игра обаче домакините стигнаха до изравнително попадение благодарение на Джаред Боуен, който отклони центриране на Владимир Цоуфал към Емерсон, а за бразилецът не остана друго освен от непосредствена близост да прати топката във вратата на Кепа Арисабалага за 1:1.

До края на срещата нов гол така и не падна и по този начин Челси записа своето трето поредно равенство в първенство и се намира на 9-то място в подреждането с актив от 31 точки.

В същото време "чуковете" на Дейвид Мойс остават опасно близко до зоната на изпадащите, като те заемат 15-та позиция с 20 пункта, но само две точки ги делят от 18-ия Евертън.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец потрепери, но все пак започна пролетния полусезон с победа
Лудогорец потрепери, но все пак започна пролетния полусезон с победа
БСП изключи членове на партията, които опорочиха началото на Конгреса
БСП изключи членове на партията, които опорочиха началото на Конгреса