НОВИНИ

Жозе Моуриньо: България ми е като втори дом, ЦСКА заслужава повече от едната точка

жозе моуриньо българия втори дом цска заслужава повече едната точка
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 08.12.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо даде официална пресконференция преди утрешния двубой с ЦСКА в Лигата на конференциите.

В последния кръг от група "C" на турнира "червените" приемат "джалоросите" на Националния стадион "Васил Левски" от 19.45 ч. българско време.

Срещата е от изключителна важност за състава на Жозе Моуриньо, който ще търси задължителна победа, за да запази шаносве за първото място. Това би било възможно ако временният лидер Бодьо/Глимт загуби или завърши наравно със Зоря (Луганск) в Запорожие.

"Важно е да победим, за да завършим на първо място. Ако Бодьо победи, ще останем втори, но трябва да направим това, което зависи от нас. Знам, че ще бъде трудно, тъй като ЦСКА заслужава повече от едната точка, която има в момента. Срещу нас също показаха добра игра в първия мач, резултатът не беше реален", коментира наставникът на Рома.

"Оставихме някои играчи, които са контузени и не можаха да се възстановят. Нашият отбор ще бъде съставен от 4-5 футболисти, които играят винаги, към тях ще има и по-млади футболисти, но целта остава да играем по най-добрия възможен начин и да спечелим. Утрешният резултат не е толкова важен, защото ние вече сме се класирали, а само ще определи кой ще бъде първи и кой - втори. Амбициите ни в турнира са да продължим напред, идват 8 отбора от Лига Европа, които са по-силни, амбициите са ни да стигнем колкото може по-напред", заяви португалският специалист.

Моуриньо си припомни и за своите познанства с български футболисти през годините и заяви, че в България се чувства като у дома си.

"Не мисля, че времето ме е променило много, може би със станал по-спокоен, с повече опит, но имам все още същата любов към футбола, същите амбиции. Сега играя в Лигата на конференциите и имам амбициите Рома да спечели първото издание на този турнир, което ще остане в историята. 80-те и 90-те години бяха златни за българския футбол, имахте много добри футболисти, които играеха в цяла Европа. Отношенията ми със Стойчо, който също като мен идва от малък град, се запазиха и до днес. Всеки път, когато идвам в България, се чувствам все едно, че идвам у дома, при приятели, но утре няма да чувствам хората срещу мен като приятели", сподели той.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българската спецпрокуратура застава начело на международна мрежа от прокурори
Българската спецпрокуратура застава начело на международна мрежа от прокурори
Искра Михайлова, "Възраждане": Ще инициираме референдум за незабавното връщане на децата в клас
Искра Михайлова, "Възраждане": Ще инициираме референдум за незабавното връщане на децата в клас