НОВИНИ

Жозе Моуриньо: Момчетата заслужават повече, феновете да критикуват мен

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:42, 20.02.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
жозе моуриньо момчетата заслужават повече феновете критикуват мен
Слушай новината

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо призова феновете на "вълците" за повече подкрепа към неговите футболисти след трудната победа срещу Верона последния кръг от Серия "А".

Португалският специалист разкри, че е останал щастлив от победата на "джалоросите", но въпреки това не спести критиките си към привържениците на Рома заради техните освирквания и допълни, че играчите заслужават да им бъде отдадено заслуженото за тяхната работа.

"Белоти направи фантастичен мач и заслужаваше да отбележи гол днес. Имаше невероятно спасяване от Монтипо и това щеше да е 2:0. Не мога да бъда по-щастлив за момчетата. Просто съм разочарован, че хората не отдават заслуженото на тези момчета за работата, която всички вършим при много трудни обстоятелства. Или не разбират, или не искат да разберат обстоятелствата. Благодарен съм за всичко, което правят. Когато стадионът е разпродаден като срещу Бодьо/Глимт, феновете може да ни спечелят мача. Когато е като днес, е жалко. Хората започват да освиркват след 15-30 минути за неправилен пас. Те не оценяват нашия труд", започна Моуриньо.

"Вие като цяло в медиите също не помагате. Другите са феномени, а ние печелим, защото имаме късмет. Стар съм, на 60 съм и съм печелил много, нямам нужда от хубави думи. Но тези момчета имат нужда от хубави думи. Имат нужда от похвала. Не съм тук, за да критикувам никого, феновете трябва да са там и да ме критикуват като треньор, но аз трябва да защитя моите момчета и те заслужават повече", добави "Специалния".

Накрая наставникът на Рома разкри още, че едва след края на сезона ще коментира дали "римските вълци" са оправдали неговите очаквания.

"Имам много какво да кажа, но сега не е моментът да говоря. През годината и половина не съм давал интервюта тук. Говоря с вас само по телевизията, защото съм длъжен да го направя и в противен случай клубът ще бъде глобен, но не съм давал нито едно интервю. След като стигнем до края на сезона, тогава ще говоря", завърши Жозе Моуриньо.

След снощния успех отборът на Рома се изкачи до четвъртото място в Серия "А", като "джалоросите" са с равен брой точки с третия Милан.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА пуска лимитирана серия тениски след новината за собствеността на "Армията"
ЦСКА пуска лимитирана серия тениски след новината за собствеността на "Армията"
Специални системи за сигурност и хеликоптерна площадка ще обслужват тунел "Железница"
Специални системи за сигурност и хеликоптерна площадка ще обслужват тунел "Железница"