НОВИНИ

Жозе Моуриньо: Тази година Лига Европа е супер качество

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:31, 08.03.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
моуриньо трудно лудогорец играе лигата конференциите
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо смята, че през този сезон във втория по сила европейски клубен турнир Лига Европа участват такива отбори, които безспорно вдигат класата на надпреварата.

Наставникът на "римските вълци" сподели още, че в италианския клуб гледат с уважение към всички тимове, които продължават борбата за трофея, но допълва, че тяхното отношение към Рома е същото.

"Тази година Лига Европа е супер качество. Чака ни много труден турнир, но те гледат на нас със същото уважение, както и ние гледаме на тях", заяви португалският специалист.

В осминафиналите на турнира неговият Рома ще играе с испанския Реал Сосиедад, а "Специалния" заяви, че при баските е много трудно да се намерят слаби страни.

"Те са отличен отбор и е доста трудно да се открият слабите им страни. Имат много добър треньор и се справят изключително добре. Организирани са в защита и в нападение и са с много добре подготвени технически играчи. Четвърти са в класирането в Примера дивисион след трите гиганта, които винаги са там. Това е наистина един много качествен отбор и не може да се каже, че имахме късмет при жребия", категоричен бе Моуриньо.

В своята кариера до този момент Жозе Моуриньо на два пъти е печелил Лига Европа - с Порто през сезон 2002/03, когато надпреварата още носи името Купата на УЕФА и с Манчестър Юнайтед през сезон 2016/17.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Втора поредна вечер протести в Тбилиси
Втора поредна вечер протести в Тбилиси
Изложба в памет на Анахид Тачева
Изложба в памет на Анахид Тачева