НОВИНИ

ЖВК Левски сключи сътрудничество с италианския елитен Валефолиа

Четири от състезателките на бронзовите медалистки за миналия сезон направиха тренировка в Италия.

бнт излъчи волейболната среща дамите левски славия събота 1755
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
14:45, 02.09.2024
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският волейболен Левски сключи договор за сътрудничество с италианския елитен Мегабокс Ондулати дел Савио Валефолиа, съобщиха от италианския клуб. По неговата сила в тима от Италия миналата седмица тренираха четири от най-добрите състезателки на Левски - посрещачът Дария Иванова, централният блокировач Иванина Малинова, разпределителят Киара Андонов и диагоналът Микаела Стоянова.

"Много държим на сътрудничеството с Левски - важен отбор от страна, която има големи традиции в мъжкия и женския волейбол. Ще продължим да изграждане отношения и да разменяме технически компетенции. Някои млади състезателки на Левски прекараха тук на тренировки с нашия отбор, но договорът предвижда и други взаимни инициативи. Италианският шампионат е важна сцена за състезателките от чужбина. Много сме отворени към това сътрудничество", коментира президентът на италианския клуб Ивано Анджели пред клубния сайт.

През миналия сезон Валефолиа завърши на седмо място в първенството и след това на четвъртфиналите на плейофите отпадна от бъдещия финалист Скандичи.

"Става дума за голям клуб от България, чийто президент е Владимир Николов, бивш волейболист на Тренто, Кунео и Пиаченца. Мъжете им вече си сътрудничат с Лубе Чивитанова. Имат много интересен отбор, България спечели европейското първенство до 17 години, а школата на Левски е много добре развита. В средата на септември отборът им ще бъде във Валефолиа за съвместни тренировки, като ще разменим ноу-хау. През следващата година отборът ни до 18 години ще бъде в София, за да им върнем визитата", каза спортният директор на италианците Алесио Симоне.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симеон Александров смени ЦСКА с ЦСКА 1948
Симеон Александров смени ЦСКА с ЦСКА 1948