НОВИНИ

Зидан: Не заслужавахме да загубим

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:40, 02.12.2020
Чете се за: 00:49 мин.
Футбол
зидан заслужавахме загубим

Старши треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан заяви, че отборът не е заслужавал да загуби гостуването си на Шахтьор.

Испанският гранд претърпя поражение с 0:2 при визитата си в Украйна и преди последните мачове в група "В" заема трето място в класирането със 7 точки, колкото има и Шахтьор. Лидер с 8 точки е Борусия (Мьонхенгладбах), на който Реал е домакин в последния кръг.

"През първото полувреме играхме доста добре, но не успяхме да материализираме това с гол. Пресирахме добре, комбинирахме добре, но топката просто не искаше ва влезе във вратата им, което усложни нещата. Ако бяхме реализира първи, това със сигурност щеше да промени сериозно динамиката на мача. Когато Шахтьор вкара, това беше удар за нас, защото наистина играехме добре. Имахме две-три чисти положения, улучихме и греда", коментира Зидан.

През последния месец "Белия балет" определено изпитва затруднения, тъй като има само една победа в последните си пет срещи.

"Да, в момента сме в лоша серия от резултати, но единственият път е напред. Този мач беше като финал и ние бяхме добре подготвени за него, но просто топката наистина не искаше да влезе. Сега ни остава още един двубой, който ще трябва задължително да спечелим и да се класираме. Оптимист съм. Ситуацията е сложна, но трябва да се опрем на нашия характер и гордост. Жалко е, защото не заслужавахме да загубим тук. Сега е време да вярваме", каза още Зидан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ливърпул си гарантира първото място в групата след минмален успех над Аякс
Ливърпул си гарантира първото място в групата след минмален успех над Аякс
Доц. Ангел Кунчев: Имунизацията срещу COVID-19 ще започне след Нова година
Доц. Ангел Кунчев: Имунизацията срещу COVID-19 ще започне след Нова година