НОВИНИ

Златан Ибрахимович: Щях да съм президент, ако се занимавах с политика

Златан Ибрахимович
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:19, 23.11.2021
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

40-годишният нападател на Милан Златан Ибрахимович отново напомни за неподправения си характер, засягайки полемиката, в която изпадна заедно с баскетболната звезда Леброн Джеймс.

Шведът сподели в интервю, че ще продължава да се състезава, докато може, с единствената идея, че не иска някой ден да съжалява за пропуснати възможности.

„Тази сутрин ме болеше навсякъде, но докато имам цел, докато има адреналин, продължавам. Знам, че постигам нещо добро. Идвам някъде, където трябва да работя, за да се задържа на върха. Ще продължа да го правя, докато мога. Не искам някой ден да съжалявам, ако спра и след няколко години, седя с теб и си кажа: „Можех да продължа, защото се чувствах добре“, сподели Златан Ибрахимович.

Нападателят се завърна в Милан за втория си период в клуба в края на декември 2019 г.

„Нямам проблеми да страдам. За мен да страдам е като закуска. Но много хора не разбират страданието, защото новото поколение с всички тези платформи трябва да направи усилие, ако иска да постигне нещо. Поколението преди това трябваше да направи толкова много, за да получи толкова малко. Много съм горд, че съм от по-старото поколение“, каза още нападателят.

„Животът е нагоре и надолу. Ако всичко беше перфектно, нямаше за какво да говорим сега. Все още правим грешки. Никой не е перфектен. В социалните мрежи пускате снимка с 20 филтъра и изглеждате перфектно. Но когато те видя в действителност, ти не си перфектен. Изглеждаш нормално като всички останали. Хората се преструват, че са перфектни“, допълни футболистът.

През февруари Златан Ибрахимович сподели, че баскетболната звезда от НБА Леброн Джеймс трябва да се въздържа от политически изказвания и да се занимава с любимия си спорт.

В отговор баскетболистът коментира, че няма само да се състезава, а ще продължи да повдига въпроси за равенството, социалната несправедливост и расизма.

„Спортът обединява хората. Политиката разделя хората. Ако говорим за расизъм, това е съвсем различно. Не съм съгласен с расизма, но не се занимавам с политика. Ако го правех, сега щях да съм президент“, сподели Златан Ибрахимович.

„Не познавам Леброн лично. И не го съдя. Без значение как се отнася към расистите, той е прав, защото когато 50 хиляди души те обиждат, е същото. Това също е расизъм. Но аз не се занимавам с политика. Занимавам се със спорт. По този начин ние разпространяваме любовта“, завърши нападателят.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава облачно и дъждовно, застудяването продължава
Остава облачно и дъждовно, застудяването продължава
Борислав Сарафов и прокурори от РСМ: Имало е взрив в автобуса, жертвите се идентифицират
Борислав Сарафов и прокурори от РСМ: Имало е взрив в автобуса, жертвите се идентифицират