НОВИНИ

Златни резерви пратиха Лудогрец за поредна година в групите на Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:50, 01.10.2020
Чете се за: 01:57 мин.
Футбол
златни резерви пратиха лудогрец поредна година групите лига европа

Разградските орли победиха с 0:2 като гост шампиона на Беларус Динамо Брест и за четвърти пореден сезон ще играят в груповата фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

Големите герои за Лудогорец бяха, влезлите от скамейката, Ихинио Марин и Елвис Ману, които в рамките на шест минути между 73-та и 79-та донесоха победата за българския шампион.

Павел Върба пък се превърна в шестия наставник, който извежда българският тим до класиране за груповата фаза на европейски клубен турнир.

На стадиона в Минск двата тима започнаха предпазливо, но в 4-та минута домакините стигнаха до една нелоша възможност. Павел Седко съумя да избяга от засадата и получи възможност да стреля, но опитът му не затрудни особено Пламен Илиев и българският страж улови.

Постепенно разградчани започнаха да намират ритъма си, но въпреки това страдаха от липсата на последния пас.

В 30-та минута българският шампион най-накрая създаде интересна ситуация при която Стефан Баджи отправи изстрел от дъгата на наказателното поле, който обаче бе твърде слаб.

Все пак в самия край на редовното време на първата част гостите стигнаха до най-чистото положение през първите 45 минути. Бърнард Текпетей получи извеждащ пас и след като елиминира противников бранител стреля, но вратаря Игнатович се намеси.

Отскочилата топка стигна до Кладиу Кешеру, който обаче се подхлъзна точно в момента, в който трябваше да порази вратата на Динамо и изпрати топката встрани от целта.

В самия край и домакините организираха хубава атака, при която изстрел на Савитски рикошира в крака на Оливие Вердон и премина на сантиметри от напречната греда на Пламен Илиев.

Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

След почивката първата по-интересна ситуация беше за разградчани. В 55-та минута Доминик Янков комбинира с Клаудиу Кешеру, който след като преодоля съперник стреля, но вратаря на домакините демонстрира добър рефлекс и спаси.

Четири минути по-късно отнов румънският нападател се озова на стрелкова позиция, но опитът му облиза мрежата на Динамо от външната страна, а впоследствие се оказа, че е имало и рикошет и съдията отсъди ъглов удар.

Домакините най-накрая стигнаха до ситуация в 65-та минута, когато не и без малко късмет топката стигна до Гордейчук, който обаче стреля крайно неточно.

В 70-та минута Динамо стигна до най-добрата си възможност за гол. След центриране от корнер Хачериди стреля с глава, а след като топката се отклони в негов съотборник срещна левия стълб на вратата на Пламен Илиев.

Три минути по-късно Лудогорец стигна до гол. ЧУдесна атака на "орлите" от ляво завърши с успореден пас на Янков към Елвис Ману и влезлият като резерва нидерландец реализира на опразнената врата за 0:1.

В 79-та минута българите стигнаха и до втори гол след чудесна контраатака, започната от Доминик Янков. Той отново комбинира с Ману, който този път асистира на Инхинио Марин, чийто безпощаден удар остави безпомощен Игнатович.

Скоро след това Ману можеше окончателно да сложи точка на спора, но този път вратаря на домакините се справи.

В търсене на попадение, което да им върне надеждите в мача, Динамо Брест се хвърлиха в предни позиции и успяха на няколко пъти да обстрелват Пламен Илиев, но всичките им опити бяха твърде слаби и не представляваха проблем за българския вратар.

До края интересни възможности липсваха и така Лудогорец стигна до заветната цел, която си поставиха при заминаването за Беларус, място в групите на Лига Европа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започват безплатни прегледи в Световния месец за борба с рака на гърдата
Започват безплатни прегледи в Световния месец за борба с рака на гърдата
Строги мерки в бежанския център в Харманли, 34-ма мигранти са под карантина
Строги мерки в бежанския център в Харманли, 34-ма мигранти са под карантина