НОВИНИ

Зона КОНЕМБОЛ е против провеждането на Световно първенство на всеки две години

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:59, 11.09.2021
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
зона конембол против провеждането световно първенство всеки две години
Слушай новината

Южноамериканската футболна конфедерация КОНЕМБОЛ разкритикува предложението на ФИФА от преди няколко дни Световното първенство по футбол да се провежда на всеки две години.

От централата мотивираха своето решение с довода, че четиригодишния цикъл за Световното първенство има своята характерна "динамика и привлекателност".

"Световното първенство на всеки две години може да намали качеството на най-важното футболно събитие на планетата. Световното първенство по футбол е събитие, което привлича вниманието и очакванията на милиарди хора, защото представлява кулминацията на четиригодишен цикъл, който има своя собствена динамика и привлекателност", се казва в съобщението на КОНЕМБОЛ.

Освен това, от управата на южноамериканския футбол смятат, че Световно първенство на всеки две години би застрашило качеството и на останалите надпревари.

"Световното първенство на всеки две години ще претовари календара и ще застраши качеството на други турнири, както клубни, така и национални. За одобряване на такава промяна е необходим обширен процес на консултации с всички заинтересовани страни. КОНМЕБОЛ е бил и винаги ще бъде отворен за диалог, който се стреми към най-доброто за футбола. Техническият анализ показа, че идеята за световни първенства на две години не е добра. Ето защо ние подкрепяме настоящия модел на Световното първенство", завършва съобщението на КОНЕМБОЛ.

Против предложението на ФИФА, вече се обяви и европейската футболна централа УЕФА, която също гласува за запазването на настоящия формат.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МЗХГ: Земеделците да подадат молби за щетите от градушката в Пловдивско
МЗХГ: Земеделците да подадат молби за щетите от градушката в Пловдивско
Германски лекари са против нови ограничения за неваксинираните
Германски лекари са против нови ограничения за неваксинираните