НОВИНИ

Зверев спря серията на Тиафо и вдигна титлата във Виена

Борил Гочев
от Борил Гочев
19:28, 31.10.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
зверев спря серията тиафо вдигна титлата виена
Слушай новината

Александър Зверев триумфира на турнира от сериите АТР 500 във Виена, след като във финалния сблъсък се наложи със 7:5, 6:4 над Франсис Тиафо.

По този начин олимпийският шампион от Игрите в Токио завоюва своят четвърти трофей от АТР през годината след успехите му в Акапулко, Мадрид и Синсинати.

Германецът също така прекъсна страхотната серия на своя опонент във финала Тиафо, който до този момент беше записал шест победи в австрийската столица, стартирайки от квалификациите.

Битката във "Виенер Щатхале" започна равностойно, като двамата си размениха и по един пробив в средата на първия сет. Изглеждаше, че първата част ще трябва да бъде решена в тайбрек, но в последния възможен момент Зверев реализира втори пробив, с което измъкна сета след 7:5.

Втората част вървеше без пробиви, за да се стигне до десетия гейм, в който американецът сервираше за оставането си в срещата. За негово огромно съжаление, точно в този момент той се пропука, губейки четири поредни точки, с което подари и успеха на Зверев.

За 24-годишният германец това е общо 18-и трофей в кариерата му, докато Тиафо остава единствено с титлата си от Делрей Бийч през 2018-та година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След срещата на Г-20: Малко конректни ангажименти за борба с климатичните промени
След срещата на Г-20: Малко конректни ангажименти за борба с климатичните промени
Фармацевтите настояват за увеличение на парите от НЗОК
Фармацевтите настояват за увеличение на парите от НЗОК