НОВИНИ

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе поднови тренировки с първия тим

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
17:58, 13.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
звездата псж килиан мбапе поднови тренировки първия тим
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе е подновил тренировки с първия тим на отбора, съобщиха от клуба.

"След много конструктивни и положителни разговори между ПСЖ и Килиан Мбапе преди мача срещу Лориен, беше решено футболистът да бъде върнат към тренировките на първия отбор", се казва в изявлението.

Пари Сен Жермен не успя да победи Лориен при домакинството си в първия кръг на Лига 1 в събота вечер и направи равенство 0:0. В състава на шампионите не бяха нито Мбапе, нито Неймар и Марко Верати. Французинът бе видян на трибуните на "Парк де пренс" по време на срещата, заедно с новото попълнение Усман Дембеле.

Неговото завръщане в тренировъчния процес означава, че Мбапе най-вероятно ще може да бъде на разположение на треньора Луис Енрике за гостуването на ПСЖ на Тулуза в събота във втория кръг на френската Лига 1.

Мбапе е играл само един мач от пристигането на испанския специалист. Той взе участие в приятелския мач срещу Льо Авър (2-0), като отбеляза и гол.

Завръщането на Мбапе към тренировките, медиите във Франция тълкуват и като разрешаване на казуса с него, като напомнят, че президентът на клуба Насър Ал-Хелаифи е заявил на Мбапе в началото на седмицата, че в момента, в който удължи срока на договора си, той ще се върне в състава на Луис Енрике.

Сагата с Килиан Мбапе започна, когато се разбра, че той е отказал удължаване на договора си с ПСЖ и че иска да стане свободен агент през 2024 година, когато изтича и срока на контракта му. В отговор на отказа му да удължи договора си това лято, ПСЖ го извади от състава и го постави в трансферния списък.

24-годишният Мбапе е в Пари Сен Жермен от 2018 година. Той спечели пет титли на Франция и три пъти триумфира в турнира за Купата на страната. Нападателят изигра общо 260 мача за парижани, като отбеляза 212 гола и направи 98 асистенции.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Монако стартира с успех над Клермон във френската Лига 1, Рен надигра Мец с 5:1
Монако стартира с успех над Клермон във френската Лига 1, Рен надигра Мец с 5:1
Почина председателката на Българското египтологическо общество Деница Такева
Почина председателката на Българското египтологическо общество Деница Такева