НОВИНИ

10 години Общината не намира средства за ремонт на улица в София

Улица "Подножие" в квартал "Карпузица" в София е с дупки и без асфалт повече от 10 години. Картината се допълва и от липсата на осветление, което в тъмните часове на деня превръща придвижването по нея в опасно занимание. Жителите неколкократно търсили помощ от Общината, направили и подписка, но без успех.

Владимир Христовски
от Владимир Христовски
19:15, 08.12.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Това, което виждате, не е декор или сцена от филм. Това е улица в приемания за престижен квартал "Карпузица".

Снежина Маврова, жител на кв. "Карпузица": Проблемът е, че улица "Подножие" е разбита повече от 10 години. Няма канализация. Водите се стичат по улицата и зимата е страшно да се минава.

Димитър Иванов
"Аз се шегувам, че тук пише улица "Подножие", но както виждате тук няма никаква улица. Тука от време на време кърпят по квартала, но тук нищо не се е правило, никога."

Повече от 10 години жителите на столичния квартал "Карпузица" очакват да бъде асфалтирана и тяхната улица.

При дъжд и сняг улицата става непроходима. Имало и случаи, в които Бърза помощ отказвала да дойде на адрес, защото се страхували да не си счупят колата. От район "Витоша", на чиято територия се намира проблемната улица, обясниха, че районната администрация не може да решава сама кои улици да ремонтира.

Инж. Теодор Петков, кмет на район "Витоша"
"Моите правомощия са сведени до това, аз да подавам кои улици са за ремонт. Тази година средствата бяха малко ограничени средствата, но да видим напролет и следващия бюджет какво ще бъде, за да може да се тръгне с ремонтите, да видим какво ще се отпуска към районите, за да мога да поема конкретни ангажименти."

Зам.-кметът по транспорт в Столичната община Евгени Крусев увери, че улица "Подножие" ще бъде включена в програмата за ремонти за следващата година. Тя обаче не може да бъде асфалтирана, тъй като предстои изграждане на канализация след 2019 г. и ще се наложи да се разкопава. Затова ще се търси решение на проблема, чрез полагане на временна настилка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кадиев: Отказът за регистрация на Нормална държава е политическо решение
Кадиев: Отказът за регистрация на "Нормална държава" е политическо решение
Ученици на Райна Кабаиванска представят Турандот на сцената на Софийската опера
Ученици на Райна Кабаиванска представят Турандот на сцената на Софийската опера