НОВИНИ

11-годишно момче се самозастреля с ловна пушка

Опасна и фатална игра - дете загина след прострелване с ловна пушка в главата. Основната версия е, че 11-годишното момче само е произвело изстрела. Инцидентът е станал в град Стрелча. Ловната пушка е собственост на бащата. Трагичният случай отново поставя въпроса за контрола и съхранението на оръжията , така че децата да нямат достъп до тях.

bnt avatar logo
от БНТ
15:44, 05.09.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Следствен експеримент ще покаже с точност как 11-годишният Венци е загинал. Вече е назначена комплексна съдебно-медицинска, психологическа и балистична експертиза. Взети са и натривки от ръцете на детето.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Към този момент няма каквито и да е данни за убийство. Възможните версии, по които към момента работи полицията, са: нещастен случай, както и склоняване към самоубийство. Като първоначалната версия - е налице самопрострелаване от страна на детето.

Оръжието е най-масово използваното от ловците ИЖ 12-и калибър. То е законно притежавано от бащата на момчето. Мъжът обаче ще бъде разследван за незаконно съхранение на боеприпаси.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: При извършения оглед на местопроизшествието са открити три каси за съхранение на огнестрелно оръжие. В касата на бащата на детето са открити и 19 боеприпаси - това са патрони 16-и калибър, за които той самият няма надлежно разрешение за притежанието им.

Хората в Стрелча са потресени от нелепия инцидент. Близки на семейството разказаха, че всички мъже в къщата са ловци.

Близки до разследването съобщиха за БНТ, че пушката е била заключена в каса в къщата на момчето. Все още се изяснява как ученикът е взел оръжието. Разпитват се всички роднини и приятели на 11-годишното дете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Контингентът ни в Ирак встъпи на ротационна служба
Контингентът ни в Ирак встъпи на ротационна служба
Десетият най-голям кариерен форум се проведе в София
Десетият най-голям кариерен форум се проведе в София