НОВИНИ

Продължава издирването на Илиян Тодоров

Политическа партия е повлияла на делото срещу Илиян Тодоров, осъден за двойното убийство пред дискотека "Соло. Това заяви в сутрешния блок на БНТ неговата майка Петя Тодорова.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
11:07, 12.12.2013
Чете се за: 02:45 мин.
У нас
продължава издирването илиян тодоров

Политическа партия е повлияла на делото срещу Илиян Тодоров, осъден за двойното убийство пред дискотека "Соло. Това заяви в сутрешния блок на БНТ неговата майка Петя Тодорова. Тя твърди, че докато е бил в ареста, синът й е бил заплашван. Вчера той трябваше да влезе в затвора, за да излежи доживотната си присъда. Той обаче все още е в неизвестност и е обявен за общонационално издирване.

В специално интервю за БНТ майката на Илиян Тодоров заяви, че синът й е бил заплашван и малтретиран в Централния софийски затвор.

"Той споделяше, че се страхува за живота си, каза, че в същия затвор пребивава едно от децата на Александрови - Тони Мамата. Това е дясната ръка на Златко Баретата, по този начин пристигна като информация до мен. Беше заплашван, дори беше малтретиран физически", каза Петя Тодорова.

Именно заради заплахите Тодоров отказвал да говори по време на делото, твърди майката. Със страха на сина си тя обясни и тъмните очила, с които направи онлайн призива за преразглеждане на доживотната му присъда. Намекна и че Илиян е осъден от върховната инстанция под политически натиск.

В студиото на "Денят започва" майката на една от жертвите - Радмила Въжарова – обяви версията на семейство Тодорови за откровена лъжа и помоли органите на МВР да си свършат работата и да намерят осъдения за убийство.

"Очаквам органите на МВР да си свършат професионално работата. Очаквам всеки един редови полицай да носи в джобчето си снимка на този масов убиец. Очаквам структурите на Европол и Интерпол да си свършат работата", отбеляза майката на Илиян Тодоров.

Има версии, че Тодоров се укрива в страна от Европейския съюз тъй като не е засечена информация той да е напуснал границата на страната ни, а няма граничен контрол за пътуващи от България към други европейски страни. На разследващите прави впечатление и спецефичния ключ за осветление, който се вижда зад главата на Илиян по време на записаното от него видеообръщение. Такива видове ключове се изпозват в Англия. Поради което се допуска, че е възможно Тодоров да се укрива и там.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Световни медии призоваха в Сирия да спрат да отвличат журналисти
Световни медии призоваха в Сирия да спрат да отвличат журналисти
Среща на ОЧИС в Ереван
Среща на ОЧИС в Ереван