НОВИНИ

15 години не асфалтират улица в Ямбол

Наши зрители се обадиха за съдействие заради проблеми с инфраструктурата в квартал Васил Левски в Ямбол. През лятото в прах, през останалата част от годината през вода са принудени да преминават учениците от две училища и живеещите в два квартала на Ямбол. Въпреки обещанията за подновяване на преминаващ главен водопровод и асфалтиране на отсечка от 100 метра, решение на проблема не е намерено вече 15 години.

bnt avatar logo
от Румяна Стефанова
11:54, 04.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Живеещите в блок 10 в квартал „Васил Левски" се сблъскват всеки ден с ВиК аварии, неасфалтирана улицата, която свързва два квартала. Преписката с община Ямбол за ремонт на улицата е започнала още през 2002 г., но без резултат.

Йорданка Александрова: В тази отсечка през последния месец. Три пъти имаме отстраняване на аварии във водопроводната мрежа.
Ангелина Иванов: Самите хора от ВиК -то казаха, че блока ни е застрашен дори да пропадне.
Георги Янков: Точно от тук минават и всички коли от Възраждане и от Левски и понеже не винаги могат да минат през дупките заобикалят целия блок, вече станаха катастрофи от другата страна на ъгъла със сериозно пострадали.

От ВиК твърдят, че нямат подадена информация за предстоящо асфалтиране на улицата в квартал Васил Левски, за това няма и предвидена подмяна на водопровода в участъка.

Стоян Радев, директор на ВиК, Ямбол: Не винаги се получава но когато се касае за по-малки участъци, за по-малки водопроводи стараем се да ги подменяме.

От община Ямбол писмено информираха, че проблемния участък е включен в цялостното благоустрояване на квартал „Васил Левски“. За него са необходими около 112 хиляди лева, а ремонтът ще бъде осъществен при наличие на средства, посочват от общината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Пловдив с ръст на приходите
Община Пловдив с ръст на приходите
Самолет на „Райънеър“ кацна извънредно в Лондон след фалшива тревога
Самолет на „Райънеър“ кацна извънредно в Лондон след фалшива тревога