НОВИНИ

1,5 млн. лв. са предвидени за иновации в училищата за следващата година

Учениците от Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“ са първите в София, които вече имат STEM (СТЕМ) център. Новите виртуални лаборатории за учене бяха открити от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.Той съобщи, че за иновации в училищата през следващата година са предвидени около 1,5 милиона лева.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
18:02, 08.10.2018
Чете се за: 00:37 мин.
Още

STEM е абревиатура за „Наука, технологии, инженерство, изкуства, математика“ (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics). Едновременното преподаване на две или повече науки изгражда естествените връзки между предметите.

Ирина Костадинова - преподавател по биология и здравно образование във II АЕГ - СОФИЯ& В момента наблюдавате интегриран урок между предметите биология и химия. Едно е да го видиш, друго е да го пипнеш= Сега децата могат наистина с ръчичките си да направят нещата реалност, да микроскопират, да хванат епруветка, да провеждат опити.
;

Значително намаляване на образователните резултати има при природните науки и математиката и иновативните методи са тези, които ще мотивират учениците, убеден е образователният министър.

Красимир Вълчев, министър на образованието и наука: Днешното поколение дават по-добри резултати, когато обучението е чрез информационни технологии и ние трябва да инвестираме. И през следващата година се надяваме, че ще имаме възможност с бюджета и предвиждаме да финансираме минимум 50 училища.

Иновативни проекти вече има в 300 училища, а с безжичен интернет са оборудвани 1100. Догодина WI-FI ще имат всички над 2300. От министерството разработват и електронен облак с безплатно съдържание

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трети ден издирват убиеца на Виктория, изготвят психопрофил на извършителя
Трети ден издирват убиеца на Виктория, изготвят психопрофил на извършителя
Тристранният съвет одобри промени в данъчните закони
Тристранният съвет одобри промени в данъчните закони