НОВИНИ

16-годишно момче загина, след като беше блъснато на пешеходна пътека

16-годишно момче загина на път за училище на пешеходна пътека, след като беше ударено от джип на главния път Созопол-Бургас.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:04, 20.11.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

В 6:50 ч. тази сутрин 16-годишния Костадин от близкото село Атия пресича тази пешеходна пътека за да чака автобуса за Бургас и да отиде на училище, когато е блъснат от джип. Няма спирачен път, а момчето е загинало от удара в предния капак и стъклото. Пред разследващите 59 годишния шофьор казал, че е бил заслепен от насрещен автомобил.

Цветелина Рандева - говорител на ОДМВР-Бургас: Дали е имало заслепяване от насрещно движещ се автомобил, за което шофьорът е споменал или всъщност това е фактор, който по някакъв начин би могъл да допринесе за намаляване на неговата вина, това ще бъде оценено по съвкупност от разследващите органи.

Въпреки знаците за ограничение на скоростта и камерата, която е разположена на кръстовището пътя, колите се движат с висока скорост. В близкото село Атия няма училище и децата пътуват всеки ден или до Созопол или до Бургас. Хората от са потресени от случилото се и казват, че пресичането тук е винаги рисково.

Просто има шофьори, които карат безразсъдно.
Опасно е доста, особено и в дъждовно време.

Днес пред нашата камера, която беше на същата пешеходна пътека, нито един от автомобилите не намали и не спря. Преди 4 години в Областната управа е обсъждана възможността тук да се построи надлез, но до решение така и не се е стигнало.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Може да съм генерал, но не харесвам войнствената реторика
Президентът Радев: "Може да съм генерал, но не харесвам войнствената реторика"
Полицейски началник от Хасково е заловен да шофира пиян
Полицейски началник от Хасково е заловен да шофира пиян