НОВИНИ

Сцена под звездите в Новогодишната нощ

Звезди като дует Ритон, Мария Илиева и Николина Чакърдъков с Неврокопския ансамбъл гарантират горещи страсти и емоции в новогодишната нощ.

bnt avatar logo
от БНТ
19:40, 30.12.2013
Чете се за: 01:09 мин.
У нас
Звезди като дует Ритон, Мария Илиева и Николина Чакърдъков с Неврокопския ансамбъл гарантират горещи страсти и емоции в новогодишната нощ. Както всяка година, така и утре - купонът, с който под звездите ще посрещнем новата 2014 година, ще започне в  Наистина с много добро настроение, градусът на което първо ще повдигнат най-младите звезди на България Дивна, ВенZи, Михаела Филева, Били Хлапето и Lexus.
- Много специален е тазгодишният концерт, защото София е кандидат за Европейска столица на културата през 2019 година и концерта ще помогне на всички нас да се обединим около тази кауза на града", - изтъкна Тодор Чобанов, зам.-кмет на София.
Горещите емоции в празничната нощ са гарантирани още с кадифения глас на Мария Илиева, страстният дует "Ритон", а в първите минути на 2014 с невероятната Николина Чакърдъкова с Неврокопския ансамбъл и любимите песни на поколения българи в изпълнение на Фондацията. По традиция от общината гарантират, ме през цялата нощ влакчетата в метрото ще се движат през 20 минути. Тролеи, автобуси и трамвай също ще работят в празничната нощ.
- Във видимо нетрезво състояние не трябва да идват на площада. Също с пиротехника, със стъклени бутилки, тъй като на площада освен концерта е осигурена и пиротехника, - предупреди Красимир Димитров, директор на дирекция "Сигурност" в Столична община.
- Ще има съответните контролно-пропускателни пунктове, ще има засилени проверки за лица представляващи интерес, съвсем законов за службите за сигурност, ще бъдат извършвани проверки на личния багаж за забранените предмети, за пиротехника, за алкохол, - посочи Светлозар Лазаров, главен секретар на МВР.
Подобни ще бъдат мерките за сигурност във всички градове, където Новата година ще се посреща на открито, гарантира главният секретар на МВР. В столицата за сигурността на купона ще се грижат още екипи на пожарната и Бърза помощ.За всички, които ще посрещат 2014-та с нас на открито, сме осигурили и възможността в полунощ да видите и падащите звезди, които изпълняват желания. Ако ги пропуснете - няма проблем - ще видите невероятните фойерверки, подготвени специално за вас.Репортер: Иво Никодимов
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моят личен успех през 2013 година
Моят личен успех през 2013 година
Времето за новогодишната седмица
Времето за новогодишната седмица