НОВИНИ

2000 японци пренощуваха във високоскоростни влакове заради силен сняг

Най-малко 1900 души бяха принудени да прекарат нощта във вагоните на високоскоростните влакове "шинкансен" по гарите в японските градове Токио, Осака и Нагоя заради големи закъснения, предизвикани от силен снеговалеж в региона. Това съобщи днес телевизия Ен Ейч Кей, предаде ТАСС.

bnt avatar logo
от БТА
09:44, 25.01.2018
Чете се за: 00:26 мин.
По света
2000 японци пренощуваха високоскоростни влакове заради силен сняг

Композициите, обслужващи някои маршрутни отсечки, закъсняха в сряда с 3,5 часа. Поради това мнозина пътници не успяха навреме да се прекачат на друг влак и се наложи да останат по гарите. За да им осигури място за нощувка, жп компанията Джей Ар реши да не изпраща няколко експреса за депо и окъснелите пътници пренощуваха във вагоните. Железопътните служители обещаха днес окончателно да ликвидират последиците от снеговалежа и да възстановят движението по график.

Силният снеговалеж връхлетя редица японски префектури на 22 януари. В района на Токио снежната покривка стигна за денонощие над 20 сантиметра и парализира транспорта - затворени бяха скоростни магистрали, мостове, тунели, а летищата анулираха около 150 полета. Според спасителните служби снеговалежът е станал причина за смъртта на един човек в Токио, а най-малко 70 души са пострадали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пламъци обхванаха абатството от романа Името на розата (ВИДЕО)
​Пламъци обхванаха абатството от романа "Името на розата" (ВИДЕО)
НАП напомня за отстъпката за подаване на декларация онлайн
НАП напомня за отстъпката за подаване на декларация онлайн