НОВИНИ

Mузей разказва за живота на Луи дьо Фюнес

Музей, посветен на живота и творчеството на френския актьор Луи дьо Фюнес работи край Нант, където той прекарва по-голямата част от живота си.

bnt avatar logo
от БНТ
21:04, 02.05.2014
Чете се за: 00:40 мин.
По света
Музей, посветен на живота и творчеството на френския актьор Луи дьо Фюнес работи край Нант, където той прекарва по-голямата част от живота си. Сред експонатите има и лични вещи и костюми на комика. С ролите си в над 150 филма, той продължава да забавлява няколко поколения. Три филма и три поколения, обединени от неугасваща обич към Луи дьо Фюнес 30 години след неговата смърт. Днес музеят Луи е разположен в замъка Клермон, който е бил собственост на актьора до 1983 година.
"Трогателно е. Наскоро разбрах, че Луи дьо Фюнес е погребан тук, където е живял до края на дните си."
В музея са изложени 800 предмета, свързани с актьора. Сред снимките и афишите има и негови лични вещи, като този бележник, взет на заем от синовете на Луи.
"Видяхме негови лични снимки, чувстваме се така, сякаш сме го познавали."
Луи дьо Фюнес остава един от любимците на нацията. Актьорът почива край бившия си замък, където живее като в 19-ти век, ходи на риболов  и отглежда рози. Музеят "Луи" ще бъде открит официално през юли за 100-годишнината от рождението на емблематичния актьор.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
Средновековен фестивал радва посетителите на Червен
Средновековен фестивал радва посетителите на Червен