Българинът променя подхода си към храната.
Димитър Йолтов - хлебар: "Ако мелничарите ги боядисват, сигурно черното ще остава и по моите ръце. Не се е случвало да се изцапам с някаква такава неясна смазка."Според диетолозите, интересът към здравословния хляб е предизвикан от интензивното затлъстяване на нацията. Хората от бранша са категорични, че хората не надебеляват от самия хляб.
Димитър Йолтов: „От хляб не се напълнява. Напълнява се от комбинация с млеко, тлъсто свинско. От това бихте напълнял. Хляб, диня и сирене - комбинация, която българинът много харесва, е една от най-тежките за преработване от стомаха."През следващите два дни специалисти по здравословно хранене ще обогатят представата на хората за вредни и полезни храни. Ще има лекции за справяне с негативните емоции и със стреса.