ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

В Пловдив започна фестивал на здравословното хранене

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Българинът променя подхода си към храната.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
      Българинът променя подхода си към храната. Тези сигнали излъчиха диетолози на фестивала за природосъобразен начин на живот "Зравей, здраве!", който започна в Пловдив. Специалистите акцентираха върху хляба на трапезата. Според тях, в последните години хората отново търсят вкуса на погачите, с които са израснали в детството си. Хората вече не поглъщат всеки срещнат продукт на пазара. Търси информация за произход и качество. Това се забелязва най-ясно при хляба. След интензивния внос на черни брашна от Австрия и Германия, вече все по-големи площи от полята в Северна България раждат такова зърно. Според пловдивски пекари, шансът за боядисване на брашната е минимален.
      Димитър Йолтов - хлебар: "Ако мелничарите ги боядисват, сигурно черното ще остава и по моите ръце. Не се е случвало да се изцапам с някаква такава неясна смазка."
      Според диетолозите, интересът към здравословния хляб е предизвикан от интензивното затлъстяване на нацията. Хората от бранша са категорични, че хората не надебеляват от самия хляб.
      Димитър Йолтов: „От хляб не се напълнява. Напълнява се от комбинация с млеко, тлъсто свинско. От това бихте напълнял. Хляб, диня и сирене - комбинация, която българинът много харесва, е една от най-тежките за преработване от стомаха."
      През следващите два дни специалисти по здравословно хранене ще обогатят представата на хората за вредни и полезни храни. Ще има лекции за справяне с негативните емоции и със стреса.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?