НОВИНИ

Кончита Вурст спечели песенния конкурс Евровизия

Австрийският певец Кончита Вурст, известен като "Брадата жена", е победителят в 59-ото издание на песенният конкурс Евровизия.

bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 11.05.2014
Чете се за: 00:45 мин.
По света
Австрийският певец Кончита Вурст, известен като "Брадата жена", е победителят в 59-ото издание на песенният конкурс Евровизия. Грандиозното шоу се състоя в столицата на Дания - Копенхаген. Над 180 милиона зрители в Европа и света гледаха представлението. "Издигни се като феникс" - с тази песен австриецът Кончита Вурст завладя европейците. "Брадатата жена", както стана известен певецът, извървя пълният път на абсолютен аутсайдер в късната есен на 2013 година до финала, където победи с 290 точки. Освен с песента в стил Джеймс Бонд облеченият в женски дрехи Вурст се изяви със своите спортни качества, акробатичност и брада. Той надделя в конкуренция с холандския дует "Дъ Комън линетс". Трета се класира шведската певица Сана Нилсен. Това е първата победа на Австрия в песенния конкурс на "Евровизията" от 1966 г. насам.
Кончита Вурст - победител в Евровизия: "Тази нощ се посвещава на всички, които вярват в бъдещето на мира и свободата. Знаете кои сте. Ние сме обединени и никой не може да ни спре!"
Тазгодишното издание на Евровизия премина под надслова "Присъедини се". Надпреварата събра заедно необикновена смесица от поп песни и балади, придружени със зрелищни сценични представления. Следващото издание на Евровизия ще се състои в средата на май в австрийската столица Виена и ще бъде юбилейно 60-то в историята.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво ни очаква - ледникова епоха или глобално затопляне
Какво ни очаква - ледникова епоха или глобално затопляне
Почитта към светите братя Кирил и Методий
Почитта към светите братя Кирил и Методий