НОВИНИ

Алексей Милер избегнал санкции заради лобиращи компании

Шефът на Газпром Алексей Милер е избегнал  западни санкции във връзка с украинската криза благодарение на лобиращи за него компании в Брюксел.

bnt avatar logo
от БНТ
13:09, 15.05.2014
Чете се за: 00:41 мин.
По света
Шефът на Газпром Алексей Милер е избегнал  западни санкции във връзка с украинската криза благодарение на лобиращи за него компании в Брюксел. Това съобщава руският икономически ежедневник "Ведомости". Преди дни Европейският съюз разшири "черния списък" с още 13 имена, но директорът на енергийния гигант не е сред тях, въпреки че трябвало да фигурира, твърди банкер, цитиран от изданието. В Украйна сепаратистите не участваха в първата кръгла маса. Временният президент на Украйна Олександър Турчинов заяви, че е готов да изслуша разбунтувалите се от Източна Украйна, но първо те трябва да сложат оръжие. Така наречените кръгли маси, тоест опит за национален диалог по кризата, започнаха без участите на проруските сепаратисти. Губернаторът на Донецк, чиито офиси бяха превзети от местните отряди обясни проблема.
Сергей Тарута - регионален губернатор на Донецк: "Важно е те да изпратят свои хора, ние преговаряме с тях, но те непрекъснато сменят представителите си".
Киев вече пресмята финансовите загуби от кризата. Според преходното украинско правителство, анексирането на Крим от Русия ще струва на Украйна  близо 83 милиарда долара. Един от украинските олигарси Ринат Ахметов създава невъоръжена милиция, за да защитава собствеността си в завод в град Мариопул. Хората на милиардера патрулират заедно с полицаи.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
София e първата спирка от европейското турне на Аеросмит
София e първата спирка от европейското турне на "Аеросмит"
Над 100 туроператори е събират в Пловдив
Над 100 туроператори е събират в Пловдив