НОВИНИ

25-годишна рокерка от Велико Търново сама отглежда стадо биволи

Студентка от Великотърновския университет предизвика истински фурор в социалните мрежи, заради необичайния бизнес, с който се занимава. 25-годишната Цветелина Недкова има собствена ферма в село Горна Липница, в която съвсем сама отглежда биволи . Освен работата с едрите животни, младата жена е и запален любител на високите скорости и моторите.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:35, 25.10.2016
5119
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Цветелина Недкова е красива, млада жена с перфектни мерки, за това на никой не би хрумнало, че обикновено денят ѝ минава сред стадо биволи. Завършила е икономика в Свищовската Стопанска академия, скоро ще се дипломира и във Великотърновския университет, но въпреки академичните си занимания не се отказва от живота на село. От както се помни семействто ѝ отглежда крави, за това от малка обича и не се плаши от едрите животни.

Цветелина Недкова
„Имаме ферма за крави. И от много време все се каним да си вземем една биволица, колкото за нас, заради продуктите. И в последствие взехме една, станаха две, три и от три години насам вече са тринайсет. Така се запалихме и аз отговарям за тях!"

Цветелина разказва, че биволите само изглеждат страшни, а в същност са изключително любвеобилни и интелигентни животни, за това се отнася с тях като с приятели.

Цветомира Недкова
„Всяко животно си има име , отнасям с него като домашен любимец. Например Събина, Черешка, Чудомира. Имат темперамент, нямат нищо общо с кравите, имат характер. Разликата е, че привикват към един човек, не както кравата, привързват си към стопанина си и след като свикнат с него те с друг много трудно свикват, нямаме пастир, аз се занимавам с тях!"

Като всяко младо момиче и Цветелина споделя, че в свободното си време обича да излиза с приятели и да се забавлява. А покрай двете си най-големи страсти - животните и високите скорости открила и любовта. Емил е запален пчелар и моторист от съседното село .

Емил Пенев
„Човек от младите хора израснали в града на нашата възраст, това нещо им се струва много странно. Все едно екзотично, все едно дори смятат, че не сме нормални.

Цвети си е поставила за цел скоро стадото ѝ да стане още по-голямо, а двамата с Емил вече планират и романтична сватба следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
40 напълно запазени древни кораби открити по черноморското ни крайбрежие
40 напълно запазени древни кораби открити по черноморското ни крайбрежие
Продължава напрежението в бежанския лагер край Кале
Продължава напрежението в бежанския лагер край Кале