НОВИНИ

Задържаха кокаин за около 5 милиона лева на ГКПП "Кулата"

Кокаин за около 5 милиона лева иззеха гранични полицаи на граничен пункт "Кулата". Наркотикът е около 26 килограма, което е изключително голямо количество, имайки предвид, че за цялата изминала година службите са иззели по-малко от 10 килограма.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска
10:43, 25.10.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Кокаинът е открит в камион, който по документи пътува от Испания до България и превозва фитнес уреди. Шофьорът е млад мъж, който е задържан в Граничното полицейско управление в Петрич. Според експерти наркотикът е укрит изключително професионално.

Главен комисар Георги Костов - главен секретар на Министерство на вътрешните работи
"Изключително висока подготовка има на укриване на това наркотично вещество. Намерено е в специално изработен тайник, който е камуфлиран в шасито на тежкотоварния автомобил."
Георги Александров – началник на Митница Югозападна
"Интересното е да се отбележи, че кутиите, освен че са на основата на пластмаса, са обвити с оловно фолио. Това нещо не е случайно. Контрабандистите са се подготвили много добре и много хитро за своя ход, като са разчитали че оловото ще попречи на мобилния рентген те да бъдат засечени и сканирани."

Предполага се, че кокаинът идва от страна от Латинска Америка. За сега обаче не може да се каже дали е бил предназначен за разпространение в България.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Британски университет задигнал $11 млн. с фалшиво изследване
Британски университет задигнал $11 млн. с фалшиво изследване
Рапърът Дрейк пуска нов албум през декември
Рапърът Дрейк пуска нов албум през декември