НОВИНИ

Уроци по география на открито в Девня

Нестандартен начин за усвояване на уроците по география в училище "Васил Левски" в Девня. Часовете преминават на открито в двора на учебното заведение, където има релефна карта на България. Така уроците по география се превръщат в удоволствие за малки и големи.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
07:19, 25.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още

- България се намира в югоизточната част на Европа. На изток тя граничи с Черно море, на юг с Гърция и Турция, на север с Румъния и на запад със Сърбия и Македония.

Така започват уроците по география в училище “Васил Левски” в Девня. Предметът е любим за петокласниците, които не пропускат уроците на открито около релефната карта на България.

Гергана Георгиева, учител в СОУ “Васил Левски” - Девня: Първо децата трябва да се запознаят с географското положение на България и след което да се запознаят с природните области на нашата родина.

Години наред релефната карта в училището била забравена. По инициатива на учителката по география Гергана Георгиева и със съдействието на общината, картата е възстановена.

Гергана Георгиева, учител в СОУ “Васил Левски” - Девня: Уроците по география са много по-интересни, когато са на открито сред природата, отколкото затворени в класната стая.

Отскоро в училището е изградена и беседка под формата на слънчев часовник. На нея също се изнасят открити уроци при хубаво време. Идеята е пространството около беседката да бъде облагородено в следващите месеци и тя да се превърне в любимо място за всички ученици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийният експерт Атанас Тасев: Проектът Белене е школа и катарзис
Енергийният експерт Атанас Тасев: Проектът "Белене" е школа и катарзис
Студенти обвиняват Медицинския университет в Пловдив в дискриминация
Студенти обвиняват Медицинския университет в Пловдив в дискриминация