Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

26 000 бутилки минерална вода са изпратени в Перник

Държавната агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" е отпуснала 26 000 десетлитрови бутилки минерална вода на Перник, съобщи общинският пресцентър. Първите камиони с пратките вече са пристигнали в града. Водата ще се разпределя към детски градини, училища, болници и институции. Общинската управа ще направи организация за раздаването на част от водата и на нуждаещи се граждани.

от БНР
10:02, 11.12.2019
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
000 бутилки минерална вода изпратени перник

Преди две седмици кметът на общината Станислав Владимиров е изпратил писмо до агенцията с молба за помощ, осигуряваща нормалното функциониране на училища, детски градини и социални институции.

Вчера стана ясно, че е разработен вариант за по-строг воден режим за община Перник. Предлага се да се подава вода за част от населените места от 16.00 до 22.00 ч., а някои от селата да имат през ден водоснабдяване, поради това, че с действащият режим не могат да се попълнят резервоарите за снабдяване на високите точки на Перник. ВиК-Перник ще изпрати днес официално предложението на кмета на Перник и с негово становище и потвърждаване този режим ще бъде въведен.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БЛС: Двустранна пневмония е причина за смъртта на 3-годишното дете
БЛС: Двустранна пневмония е причина за смъртта на 3-годишното дете
Четири коли са изгорели в квартал Света Троица във вторник вечерта
Четири коли са изгорели в квартал "Света Троица" във вторник вечерта