НОВИНИ

"Живей активно" за 9-та поредна година

Мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот - "Живей активно", събра за девета поредна година хиляди хора по улиците на София.

bnt avatar logo
от БНТ
17:30, 22.06.2014
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот - "Живей активно", събра за девета поредна година хиляди хора по улиците на София. По традиция здравословната акция стартира от три точки на София. Сноубордистката Сани Жекова поведе стотици на велопоход от театър "София", а олимпийската и световна шампионка Тереза Маринова даде старт на бягане с препятствия от ъгъла на ул. Солунска и бул. Витоша. Двете групи се отправиха към Националния дворец на културата, където ги очакваха хилядите, дошли на събитието пеша.
Део: "Живей активно, защото така приемаш предизвикателствата на деня по-лесно."
Сани Жекова: "Защото е страхотно - да можеш да дишаш, да се движиш, да имаш енергия и позитивно настроение за всичко."
Здравословната инициатива е под патронажа на кмета на София - Йорданка Фандъкова и в нея отново се включиха едни от най-големите спортни звезди на страната.
Тодор Чобанов, зам-кмет на София: "Бъдете активни, упорствайте в спорта. Бъдете истински, здрави, щастливи млади българи. На добър час!"
Йордан Йовчев: "Живейте активно и се хранете добре и го правете постоянно."
След официалната церемония по откриването хилядите участници се отправиха към Южния парк, където на 9 различни локации бяха организирани различни активности, спортни състезания и игри за балансирано хранене.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По света и у нас в 100 секунди
По света и у нас в 100 секунди
Задръстване около километър на ГКПП Маказа
Задръстване около километър на ГКПП Маказа