Лятото е в своя пик на изобилие от храни.
Сергей Анисимов, кулинар: Аз приготвям сурови пайове, чийзкек и много други сурови, но шоколадови сладкиши. Това, че не са приготвени по традиционния начин не означава, че те са по- малко сладки, напротив, така се отваря нова глава в кулинарията.Според него суровоядството не е грижа само за тялото, но и за природата. Той споделя философията, че изключването на преработените храни влияе в пъти по-добре на околната среда.
Сергей Анисимов, кулинар: Ежедневната консумация на сурова храна, ме накара да отворя ума си и да намеря балансът между него и тялото си. По този начин промених представите си за здравословен начин на живот и отворих път към въображението си относно храната.Към кулинарния курс се присъединиха и майки, които от години практикуват суровоядството. Анна Иванова е майка на Андрей. Детето е на година и четири месеца и се храни изцяло природосъобразно. "Когато човек стане родител започва да се замисля, кое е най-добро за неговото дете. Опитвам се голям част от дневното меню да бъде сурово, както за мен, така и за детето", - каза Анна Иванова За да бъде приготвена една сурова торта се използват единствено ядки, семена, плодове и щипка въображение. Не е нужно човек да бъде вегетарианец, за да се наслади на този тип кулинарни изкушения.