НОВИНИ

29-годишен мъж от Добрич е задържан по искане на прокуратурата в Маями

Съдът в Добрич трябва да гледа мярката за неотклонение на 29-годишен мъж от Добрич. Той е задържан по искане на прокуратурата в Маями. Арестът е във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Петима от тях са българи.

bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 10.04.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Според американските власти, българите са работили в кол център в София, през който са продавани части за самолетите на сирийските авиолинии, за които властите в САЩ твърдят, че са свързани с терористична дейност. Близките на задържания обаче са категорични, че той е бил само посредник в сделките. Затова и разчитат съдът да откаже Желяз Андреев да бъде екстрадиран и съден в САЩ. Младият мъж засега е задържан за 72 часа.

Милена Здравкова: Той е един изпълнител на когото не е представяна нужната информация, че той да е наясно, че трябва да дебне дали нарушава закони на която и да е държава, да не говорим за чужда държава. Той, неговата роля изпълнителска не предполага да е наясно с регулации на други държави с трети държави и да спазва тези регулации и да има грижата предварително това да е осигурено. Той си има висшестоящи, които би трябвало да са прегледали портфолиото му и да са му осигурили безопасност на труд.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФБР претърси жилището на адвоката на Тръмп
ФБР претърси жилището на адвоката на Тръмп
Неформална среща на министрите на ЕС по околната среда в София
Неформална среща на министрите на ЕС по околната среда в София