ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

В Несебър се провежда фестивалът на рибата "Есенни пасажи"

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В Несебър за втора година се провежда фестивалът "Есенни пасажи".

Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.
В Несебър за втора година се провежда фестивалът "Есенни пасажи". Жителите и гостите на древния град ще могат да опитат различни риби и морски дарове, да посетят изложбата-базар на несебърските художници и да научат различни тънкости за риболова. Идеята на организаторите на фестивала е да удължат сезона в Несебър.
1101_Zlatin ChaushevЗлатин Чаушев, община Несебър: Да накарат хората, които обичат морето да го видят в една друга светлина- много по-лежерно, много по-спокойно, много по-щедро, пасажите на надеждата и пасажите на уловите  да се изсипят върху тях духовно, гастрономически, визуално...
Несебърските художници показаха своите творби в импровизирана галерия в митницата на пристанището, а щандове с приготвена по стари рецепти риба изкушаваха посетителите на феста.  Маринована риба, с много специфичен вкус, обяснява Ангел. - Решихме да уважим гражданите на Несебър и ние да се почувстваме по-свободни, че все пак се прави нещо в България, - казва Славка, която е дошла чак от София. Майсторите на солените и маринованите деликатеси не споделиха рецептите си, но за зрителите на БНТ почитател на рибените вкусотии разкри: - Много е важно пресният сафрид, когато се улови, да бъде заровен в едра черноморска сол и да остане така да отлежи поне за час-час и половина, след което никога не се пържи във фритюрник, - повдига завесата на кулинарните тайни Петър. "Есенните пасажи" ще продължат до неделя с ателие за морски възли, кулинарни надпревари, концерти на кея и фотоконкурс на рибарска тематика.

ТОП 24

Най-четени

Product image
Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
Абонирай ме за най-важните новини?