В Несебър за втора година се провежда фестивалът "Есенни пасажи".
Несебърските художници показаха своите творби в импровизирана галерия в митницата на пристанището, а щандове с приготвена по стари рецепти риба изкушаваха посетителите на феста. Маринована риба, с много специфичен вкус, обяснява Ангел. - Решихме да уважим гражданите на Несебър и ние да се почувстваме по-свободни, че все пак се прави нещо в България, - казва Славка, която е дошла чак от София. Майсторите на солените и маринованите деликатеси не споделиха рецептите си, но за зрителите на БНТ почитател на рибените вкусотии разкри: - Много е важно пресният сафрид, когато се улови, да бъде заровен в едра черноморска сол и да остане така да отлежи поне за час-час и половина, след което никога не се пържи във фритюрник, - повдига завесата на кулинарните тайни Петър. "Есенните пасажи" ще продължат до неделя с ателие за морски възли, кулинарни надпревари, концерти на кея и фотоконкурс на рибарска тематика.Златин Чаушев, община Несебър: Да накарат хората, които обичат морето да го видят в една друга светлина- много по-лежерно, много по-спокойно, много по-щедро, пасажите на надеждата и пасажите на уловите да се изсипят върху тях духовно, гастрономически, визуално...