Българин е създателят на първото в света шоколадово суши.
Сладкото суши се завива по технология максимално близка до традиционната за суши. Уникалният десерт е и единственото сладкарско изделие присъстващо на световните изложения за морска храна.Шеф Ради Стамболов, създател на шоколадовото суши: Ние пречупваме структурата на шоколада, правиме го пластичен. Имаме кокос, криспи и други неща. Всички очакват да е хайвер от риба, той обаче се оказва хайвер от ягоди. Само в едно от сушитата примерно има 8 продукта.
Шеф Ради Стамболов, създател на шоколадовото суши: Всичко започна като на шега за нас и излезе извън контрол. Сега в момента произвеждаме с палета. Няма криза! Ние какво чакаме... Има някакви моменти затруднения в една държава и какво чакаме? Чакаме 10 години да мине и после времето е минало, когато сме били креативни и сме могли да направиме нещо? Трябва да предизвикаме съдбата и да видиме нещо, което е невидимо.От 2015-та създаденото в България шоколадово суши ще завладява и Австралия. Кункан , Нигири или Урамаки, всички ще бъдат сладки и с произход - България.