Българин е създателят на първото в света шоколадово суши.
Сладкото суши се завива по технология максимално близка до традиционната за суши. Уникалният десерт е и единственото сладкарско изделие присъстващо на световните изложения за морска храна.Шеф Ради Стамболов, създател на шоколадовото суши: Ние пречупваме структурата на шоколада, правиме го пластичен. Имаме кокос, криспи и други неща. Всички очакват да е хайвер от риба, той обаче се оказва хайвер от ягоди. Само в едно от сушитата примерно има 8 продукта.
Шеф Ради Стамболов, създател на шоколадовото суши: Всичко започна като на шега за нас и излезе извън контрол. Сега в момента произвеждаме с палета. Няма криза! Ние какво чакаме... Има някакви моменти затруднения в една държава и какво чакаме? Чакаме 10 години да мине и после времето е минало, когато сме били креативни и сме могли да направиме нещо? Трябва да предизвикаме съдбата и да видиме нещо, което е невидимо.От 2015-та създаденото в България шоколадово суши ще завладява и Австралия. Кункан , Нигири или Урамаки, всички ще бъдат сладки и с произход - България.
Какво се случва, когато бюджетът не е приет навреме - анализ на Фискалния съвет
Картата на неравенството по рафтовете: Големите вериги в София са 244 и едва 3 във Видин
Хазната е загубила близо 580 милиона лева от недекларирани горива през 2024 г
"Нова година - нова валута": Опитът на Португалия и Австрия по пътя към еврото
Откриха над 400 кг тютюн за наргиле без бандерол в складове под наем (СНИМКИ)
Българин почина в САЩ: Мъжът е бил в център за задържане на имигранти в Мичиган