НОВИНИ

Премиерът посети "Цанков камък"

След 7 години от страната на проекта и почти две години забавяне хидровъзел "Цанков камък" е на път да започне да произвежда ток и то само след два месеца. Това обаче ще е най-скъпият ток в страната, ако се вземат предвид разходите за изграждането на язовира. Затова днес премиерът не знае да се радва ли, или да плаче.

bnt avatar logo
от Десислава Маркова
19:56, 22.10.2010
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
премиерът посети цанков камък

Бойко Борисов - министър-председател:
- Цената е много голяма, но ние бяхме поставени... сигурен съм, че няма да дадем добилия скандална слава ВЕЦ "Цанков камък" заради скъпия път, който вместо 20 милиона, излезе 200 или колкото една магистрала.

Тройната коалиция, бившият премиер и получилият хонорар за консултант Ахмед Доган са виновниците за подобни безобразия – твърди Борисов. Президентът Първанов също беше обвинен, че не е стопирал подобни действия, а сега се опитва да го поучава.

Бойко Борисов - министър-председател:
- Той сега си е в предизборна кампания...

Че резултатите са видни Борисов е доволен, че не се е хванал да изпълнява договора за Белене, защото цената там изобщо не била 4 милиарда, защото с индексациите щяла да нарасне поне два пъти. Според премиера сега предстоят важни неща за енергийната система на България и се надява на Горна Арда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Още за хонорарите на Цветан Цветанов
Още за хонорарите на Цветан Цветанов
Дебат в Народното събрание за престъпността
Дебат в Народното събрание за престъпността