НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска - 28 февруари 2015 г.

Късноантичната римска и средновековна българска крепост Пауталия -Велбъжд възвърна целия си блясък след сериозна реставрация.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:03, 28.02.2015
Чете се за: 00:55 мин.
Още

Късноантичната римска и средновековна българска крепост Пауталия -Велбъжд възвърна целия си блясък след сериозна реставрация. Крепостта има богата история, като начало на голям град, в който са секли най-красивите монети.

Най-доброто от фотонаследството на Виткаци представят в Полския институт. Визионер и мечтател изпреварил времето си, Станислав Виткаевич никога не е излагал фотографиите си пред публика. А за единственото по-страшно от смърттта смятал липсата на оригиналност.

„Култивиране на паметта" в галерия „Райко Алексиев", с картините на Абдул Разак Ясер. С много болка и тъга от ужаса на войната се събират героите на иракския художник.

Тъмни сенки от родното минало - ~„Досието Петров". Приятелство, предателство, политически интриги. Филмът на режисьора Георги Балабанов, който живее от години във Франция е по сценарий на кинолегендата Жан-Клод Кариер. С официалната премиера на „Досието Петров" започва 19 София Филм Фест. От 5 март заваляват хитове, изтънчени истории в над 200 ленти.

За първи път комедиите на Уди Алън и Нийл Саймън се събират в един спектакъл. „Олд Сейбрук" и „Последният страстен любовник" са заедно на сцената на театър „София", под режисурата на Николай Поляков. Майсторите на новата драматургия най-добре знаят как да извадят усмивка от нелеките теми. Ние сме неволни свидетели. Още по-добре за новините...

Две комедии, завихрени около любовта и брака. Кризата след първоначалнаат уофория, изплуване на собствените ни комплекси, раздвоението между двама партньори. Дааа, това може да изглежда и забавно. Разбира се, ако Уди Алън и Нийл Саймън пуснат ексцентричните си герои, в още по-абсурдни ситуации на тетралното поле.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът с операция на менискуса
Премиерът с операция на менискуса
Протестират пред БНБ под надслов Не на дълговото робство
Протестират пред БНБ под надслов "Не на дълговото робство"