САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

​43-тото Народно събрание вече е в историята

Точно в 11 часа удари последният пленарен звънец и парламентът беше разпуснат - 2 години и 3 месеца след учредяването му. Депутатите си направиха обща снимка пред сградата на Народното събрание. В последния работен ден лидерите на парламентарните групи анализираха свършеното от началото на мандата. Управляващите отчетоха успехи и реформи. Опозицията пък говори за провал на властта.

Надежда Василева
от Надежда Василева Десислава Маркова
17:47, 26.01.2017
Чете се за: 01:43 мин.
У нас

Остър тон, емоции и бурни реакции съпътстваха финалните политически акорди на 43-я парламент. От ляво заявиха, че много българи са посрещнали с възторжена подкрепа репликата след клетвата на президента Радев, че депутатите имат още една седмица. Седмица, която изтече днес. А мнозинството е реагирало на тези думи с обида.

Корнелия Нинова - председател на ПГ "БСП лява България": Това показва високомерие, агресия и съпротива срещу промяната. 2 загубени години, които върнаха България назад. Нямаше справедливост. Не е справедливо за нашия уют на народните представители да се возим в лъскави коли, да харчим пари за това, а да няма пари за децата с увреждания. В 44-то НС ще поставим в центъра на политиката непримирима съпротива срещу кражби, мафия и блага на отбрана класа. Доходи, доходи, доходи - ще бъде втората централна политика на БСП.


;

Патриотите определиха като успешна работата на парламента, както и своите действия.

Валери Симеонов - съпредседател на ПГ на "Патриотичен фронт": Какво свърши ПФ - най-важната задача - ограничаване на влиянието на политико-мафиотската структура на ДПС. Помните ли март 2015-а когато ви показах този часовник - който вие подарявахте на вашите избиратели. Това е часовникът на ДПС, който върви назад. Искам в заключение да благодаря и лично на председателката на НС, която въпреки че не успя да стане майка на нацията е безспорната добра майка на българския парламент.

АБВ предупредиха, че ако политиците се водят от популизма, и дават лъжливи обещания, ще бъдат пращани системно на избори.

Мариана Тодорова - зам.-председател на ПГ на АБВ: Ако сеем омраза, ще пожънем отново силно фрагментиран парламент, неспособен да излъчи стабилно парламентарно мнозинство.
Цецка Цачева - председател на Народното събрание: Ние, депутатите от 43-то НС днес си отиваме, но парламентаризмът остава. За мен беше чест да бъда първа сред равни сред вас. Закривам последното заседание на 43-тото Народно събрание.

Лицата на 43-я парламент ще останат в архивите и с обща снимка.

;

ГЕРБ пък подариха букет на парламентарния шеф Цецка Цачева от името на всички достойни депутати.

Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Затова, че през цялото време изтърпяхте всичко това, което чувахте от парламентарната трибуна, което е недостойно за българския парламент и няма как да градим авторитета на НС с подобно говорене, г-жо Нинова. Аз знам, че сте доста изнервени и притеснени, защото си имате вътрешните проблеми и се стараете цялата негативна енергия да я прехвърлите върху вашите политически опоненти. Когато говорите за вашите социални мерки, които ще предприеме в евентуален виртуален ваш управленски мандат, извинявайте, трябва да покажете и легитимните източници, за да може да се осъществи тази политика.
Найден Зеленогорски - съпредседател на ПГ "Реформаторски блок": 13 милиарда фискален резерв, 3 процента и половина икономически ръст. Това е непостижимо за нито едно ляво управление досега. Надявам се няма да се налага и за в бъдеще.
Мустафа Карадайъ - председател на ПГ на ДПС: Формулата и след ГЕРБ потоп е неприемлива, тя е противопоказна. Задава се моделът на недовършения мандат. На предстоящите избори пожелавам успех на всички, с които можем да постигнем голямата цел - ценностно хомогенно мнозинство в парламента, което да излъчи стабилно правителство.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Гледащата рокля
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Гледащата рокля
По-добра реколта от кайсии и праскови очакват производителите от Русенско
По-добра реколта от кайсии и праскови очакват производителите от Русенско