НОВИНИ

Арт щрихи с Галя Крайчовска - 11 април

В очакване на Големия празник, Анита и Георги Ненчеви показват тайнството на иконите.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:11, 11.04.2015
Чете се за: 00:50 мин.
Още

В очакване на Големия празник, Анита и Георги Ненчеви показват тайнството на иконите. Те винаги запазват автентичността на дървото и добавят пчелен восък, за мекота и топлина на образите. Новозаветната Света Троица е изобразена върху старо дървено корито, към което са прикрепени резбовани вратички. И още -знакови библейски сцени в празничната изложба на галерия "Париж" В красивото и загадъчно пространство на "Двореца" в Балчик се появи нова галерия. Още в края на месеца в галерия "Тунела" ще се настани сребърното Луковитско съкровище.

Непрекъснато му се къса сърцето и не могат да го цакат с топла бира. 40 години е на сцената, а комедията е неговата стихия. Актьорът Антон Радичев. На 7 април отпразнува юбилея в Народния театър, като абсурдно смешния Венко в „Работно време”. На същата сцена преди няколко десетилетия праив своя дебют, с драматична роля. Киното и телевизията отдавна го примамват, но остава верен и на театъра. И не спира да раздава усмивки.

RED HOT CHILLI ...PIPERS пристигат за първи път в България. Гайдите правят чудеса. Как звучат рок хитове с традиционния инструмент ще видим съвсем скоро. Шотландците с гайди и полички и пъстър репертоар ще открият Салона на изкуствата в НДК. И за да е пълно шоуто, ще има надсвирване с български гайдари, аекулминацията ва музикалното пиршество се очаква с появата на самата Валя Балканска на сцената.. „Гайдата все още разполага с правомощието си да „сплашва противника“ като в отминалите времена”, казват шотландскиет музиканти и очакват храбра публика, готова да се зареди с енергията на гайда -кавърите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо обикаляме църквата на Великден
Защо обикаляме църквата на Великден
В очакване на историческата среща Обама-Кастро
В очакване на историческата среща Обама-Кастро