НОВИНИ

50 са пострадалите къщи от водната стихия в село Ливада

С бавни темпове село Ливада се възстановява от наводнението. 50 са пострадалите къщи от водната стихия. Повечето от тях са негодни за обитаване. Вече втори ден собствениците им се опитват да изнесат огромните кални маси, които са влезли в домовете.

bnt avatar logo
от Красимира Иванова
17:55, 27.10.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Таня Янчева от два дни нощува в кметството на село Ливада. Домът и е напълно унищожен.

На помощ на възрастната жена е дошла дъщеря ѝ. Тя с помощта на още трима мъже, втори ден се опитват да почистят къщата, но безуспешно.

В кметството на селото живее и Зеле Мехмед. Жената дори не може да влезе в дома си.

Зеле Мехмед: „Няма къде да живея вече. Просто всичко стаите са напълно с батак с вода."
Ангел Радев - кмет на с. Ливада: „Мебели, дрехи, бяла техника, всичко е в батака в калта. Трябва хора да ги изнасят тези работи навън. Няма хора, няма кой да им помогне."

Днес в Ливада пристигнаха и първите помощи от Български червен кръст и от ПП ГЕРБ. Оказа се обаче, че пострадалите не могат към момента да ги приемат. Те имат нужда от дрехи, одеяла, но няма къде да ги оставят, тъй като домовете им са потънали в кал.

Димитър Петров - зам.-кмет община Камено: „Утре чакам 40 войника да дойдат, да ги разпределим по селищната система да започнат почистването. Първо на домовете и където има необходимост."

Тази помощ обаче едва ли ще е достатъчна да бъдат почистени всички засегнати къщи. Пострадалите се надяват повече хора -доброволци а им помогнат в този труден за тях момент.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тристранният съвет обсъди Бюджет 2018
Тристранният съвет обсъди Бюджет 2018
Туск: Обявяването на независимост на Каталуния не променя нищо
Туск: Обявяването на независимост на Каталуния не променя нищо