НОВИНИ

Артщрихи с Галя Крайчовска - 18 юли 2015 г.

Кой ще бъде новият Марчело Мастрояни? Въпросът се появи веднага след новината, че ще правят римейк на „Долче вита”.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
13:06, 18.07.2015
Чете се за: 00:59 мин.
Още

Кой ще бъде новият Марчело Мастрояни? Въпросът се появи веднага след новината, че ще правят римейк на „Долче вита”. Кой ще се осмели да влезе в култовата история на Фелини 55 години по-късно, скоро ще разберем.

*** *** ***

Блясък и човешки истории, познати образи с непознати моменти. 380 портрета събира в изящен исторически албум ексдепутатът Тошо Пейков.

Тошо Пейков, съставител на албума: Всички тези хора ги обединява желанието да сложат здрави основи на третата българска държава. Но техните образи са забравени, потулени, прашасали в архивите затова с дизайнера Христо Елезов ги извадихме от архивите.

Блясък, драма - животът от минали времена показва различните си страни. И какво е елит. Светът показва своите дворци, аристократи. По Търновска конституция България не е имала право на благороднически титли. Но тези хора са били възпитани в двореца, рекрутирани от секретари до министри и после до военачалници.

Откриват непознати снимки със семейството на Стефан Стамболов. Разбулват и загадка около една от най-харесваните, но и одумвани жени от хайлайфа - Султана Рачо Петрова. Близо 2000 са находките, ще намерят място и в бъдещия виртуален албум.

*** *** ***

Един художник отдавна открива различния ритъм на природата. Неговата теория за вълновото движение на материята намира израз и в картините. Повече подробности - в юбилейната изложба на Христо Симеонов в галерия „Академия”.

*** *** ***

Испанците са царе на комедиите. Новото доказателство - „Испанска афера”. Най-гледаният филм в испанската история дойде и при нас. Романтична и забавна комедия, с елегантно вплитане на дългогодишни конфликти от региона. Любовта може да те накара всичко, да промениш всичко - от дрехите до акцента. "Испанска комедия" е видян от почти 10 милиона зрители. Неслучайно актьорите обраха наградите "Гоя" за тази година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж е починал от антракс във Варна
Мъж е починал от антракс във Варна
България отбелязва 178 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски
България отбелязва 178 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски