В горещите дни на лятото, когато сладоледът е най-честият избор за десерт, наш екип се зае със задачата да разбере как да избегнем всичките Е-та в купешките сладоледи и как да си направим домашен, заедно и с други интересни разхладителни напитки.
Румяна Попова, кулинарен блогър: "Сладоледът, така той, както се видя позволява доста творчество. Като основна рецепта примерно 300 мл сметана, животинска по-възможност и 300 мл. пълномаслено мляко с 80 грама захар или някаква друга форма, с която може да си подслаждате. Оттам нататък вече избора е ваш дали ще си сложите ядки, някакви сезонни плодове. С кафе става страшно вкусен."А за порасналите любители на сладоледа Руми предлага доста интересна алтернатива.
Румяна Попова, кулинарен блогър: "Това е под формата на близалки и въпреки че изглежда доста детски, всъщност този конкретно е по-скоро за възрастни, защото са замразени коктейли. Това е "Блъди Мери", който е доматен сок, с черен пипер, с чили сос и с водка."В горещия следобед, вместо газирани или безалкохолни сокове може да се разхладите като миксирате замразени плодове, мляко и мед. Крайният резултат - свежа и здравословна напитка. Нашият домашен сладолед вече е готов и сега остава само да го опитаме.