НОВИНИ

75 години от създаването на Парашутната бригада към Специалните сили в Пловдив

Оптимизацията и набирането на кадрови военнослужещи продължава и през тази година. Това съобщи министърът на отбраната в Пловдив. Очаква се да бъдат назначени нови 1300 души в поделенията в страната. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на отбраната Красимир Каракачанов присъстват на честването на 75 години от създаването на парашутната бригада - 68-а бригада Специални сили.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
11:27, 19.03.2018
5427
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

68-а бригада Специални сили е създадена преди 75 години и носела името Парашутна дружина. Това е елитно подразделение на българската армия, което е със самостоятелен бюджет и се управлява директно от министъра на отбраната.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който присъства тук, съобщи, че процедурите по избора на нов боен самолет за българската армия продължават. Той се надява до края на април да минат през НС, там да се обсъди и след това да се пратят писма на фирмите, които ще участват. Освен трите фирми, които участваха в първата процедура се очаква да участват още "Боинг", а може би представители на Израел.

Красимир Каракачанов, министър на отбраната: Искам хората да са спокойни, че за разлика от други покупки в армията, скъпи и стоящи по хангарите или на земята, този път тези пари няма да отидат на вятъра. Така че, тук един, два, три месеца не са проблем. Военноморските сили - същата работа, почваме едно. ... Еми отказа се заради ДДС. Сега ще направим нов проект, всъщност стария проект ще го обновим, но първото нещо, което трябва да се направи е да се реализира проектът с модернизацията на фрегатите, които имаме.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансовите министри от Г-20 с предупреждение за криптовалутите
Финансовите министри от Г-20 с предупреждение за криптовалутите
Египет съобщи за ликвидирането на 36 джихадисти в Синай
Египет съобщи за ликвидирането на 36 джихадисти в Синай