НОВИНИ

Преговорите на министър Московски с гръцката страна удариха на камък

Блокадата на ГКПП "Кулата" остава, преговорите на министър Московски с гръцката страна удараха на камък. Транспортният министър остана разочарован след преговорите с гръцките представители, тъй като фермерите от южната ни съседка са отказали да вдигнат блокадата и да пуснат всички автомобили на гръцка територия.

преговорите министър московски гръцката страна удариха камък
bnt avatar logo
от БНТ
22:17, 17.02.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Ивайло Московски и областния управител на Благоевград Бисер Михайлов пристигнаха на граничен пункт "Кулата" с надеждата да договорят отваряне на границата. След безрезултатните преговори той призова българските шофьори и превозвачи да продължат с блокадата.

Министърът заяви, че се чувства излъган, след като не бе спазена уговорката за часови прозорец по международния път. По думите му, гръцката държава е абдикирала от проблема създаден от фермерите.

Ивайло Московски - министър на транспорта: Поставихме две условия на гръцката страна, да отидат да преговарят с фермерите - или да вдигнат на 100% блокадата като гръцките фермери си изнесат машините от тук - трактори, комбайни и каквото имат, или от тази страна - аз не мога да говоря от името на нашите превозвачи. Доколкото разбрах блокадата от българска страна няма да бъде вдигната докато не се гарантира 100% отваряне на границата от гръцка страна.

Българските шофьори се оплакаха и че са били малтретирани от страна на гръцката полиция, а транспортният министър обеща да изпрати протестна нота до гръцкото посолство по темата. В същото време днес бяха направени само две изключения, за семейството с лека кола, което превозваше дете болно от епилепсия и два тежкотоварни камиона – единият превозващ взривоопасни материали, а другият подвижен инкубатор с пилета. От гръцка също беше пропуснат лек автомобил с петмесечно бебе.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Волейболистът Владо Николов е Мъж на годината 2015
Волейболистът Владо Николов е "Мъж на годината 2015"
​Земетресение с магнитуд 6,2 край бреговете  на Индонезия
​Земетресение с магнитуд 6,2 край бреговете на Индонезия