НОВИНИ

Мария Габриел: ЕС трябва да е единен в действията си срещу тероризма

Съгласувани политики на национално и общоевропейско равнище, общи действия, активност в превенцията и мерки за дерадикализация. Така Европа може да сведе до минимум рисковете от тероризъм, заяви пред БНТ българският евродепутат Мария Габриел.

мария габриел единен действията тероризма
bnt avatar logo
от БНТ
22:26, 23.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света

Тя е заместник-председател на Групата на ЕНП в Европарламента по въпросите на Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка и ръководител на българската делегация в Групата на ЕНП.

Мария Габриел-заместник-председател на Групата на ЕНП в ЕП: Тук нашият апел, разбира се, е свързан с това страните членки да са тези, които в институционалния триъгълник могат да бъдат още по-решителни и единни в действията си. Това означава обаче повече доверие с цел общи действия, обмяна на данни и много бърза реакция в случаи, в които виждаме, че никой от нас не е застрахован. Това трябва също да продължи да ни насочва вниманието върху необходимостта от съгласуване на вътрешни и на външни политика на Европейския съюз. Това не е клише, то не звучи само технически, това означава наистина на ниво ЕС много бързо всички страни членки ясно да идентифицират мерките, които позволяват дългосрочно да направим така, че да минимизираме рисковете.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бежанци затвориха пътя към Македония
Бежанци затвориха пътя към Македония
​Пожар изпепели основното училище в Карнобат
​Пожар изпепели основното училище в Карнобат