НОВИНИ

Френският посланик Ксавие дьо Кабан: Не трябва да се страхуваме!

В студиото на "Денят започва" посланикът на Франция отбеляза, че най-лошата реакция след атентат е да се страхуваме. Това е целта на терористите.Той отбеляза, че и работата на службите за сигурност трябва да се засили.

френският посланик ксавие дьо кабан страхуваме
bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 18.07.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция у нас: Какво значи борба с тероризма. Трябва да се засилят усилията спрямо хората, които не са още терористи, т.е. трябва да се пресече зараждането на идеологията в тях.

Той отбеляза, че и работата на службите за сигурност трябва да се засили.

Камион премина през празнуващи хора в деня на националния празник на Франция, жертвите са над 80, има и 85 ранени, които още са в болниците. Днес Франция ще почете с минута мълчание загиналите.

Посланикът на Франция отбеляза, че най-лошата реакция след атентат е да се страхуваме. Това е целта на терористите, каза той.

Ксавие Лапер дьо Кабан, посланик на Франция у нас: Тези хора не могат да ни сломят, това, което се случи на 14 юли, е ужасно, но те не могат да унищожат нашата свобода и нашата държава. Трябва да реагираме спокойно, ужасно е, че има жертви, но светът е такъв, особено сега при наличието на политически проблеми в някои части на света.

Вижте още какво каза посланикът на Франция в "Денят започва".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 От нашите пратеници: Атентаторът в Ница се е радикализрал много бързо
От нашите пратеници: Атентаторът в Ница се е радикализрал много бързо
644-ма играха табла за рекорд на Гинес
644-ма играха табла за рекорд на Гинес