НОВИНИ

6 от задържаните в Русе с обвинения за участие в престъпна група за рекет

Очаква се в 13 часа специализираната прокуратура да поиска от специализирания съд постоянно задържане под стража на 8 от 10-те арестувани в Русе лица. 8 от тях вече са с обвинения, 6-ма - за участие в организирана престъпна група за рекет.

bnt avatar logo
от БНТ
11:26, 15.10.2017 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Задържана е и жена, която заедно с други четирима членове на групата е обвинена в отвличане и изнудване. За лидер на групата се сочи Илия Стоилов, брат на депутат от БСП. Един от задържаните е синът на началника на КАТ- Русе, съобщи още говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По данни на прокуратурата групата е действала от 2015 година.

При претърсванията, направени в офиси, автомобили, заложна къща и нощен клуб, са открити 4 метални палки, 3 пистолета, патрони, артилерийски гръм, което представлява 400 грама тротил. Направени са и обиски. Освен за незаконно притежание на оръжие, на 5-ма от групата е повдигнато и обвинение за отвличане. Разследването продължава, допълни прокурор Арнаудова.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор: Лице, което е работило във фирмата на организатора, е било заподозряно за кражба, поради което са го отвлекли и впоследствие чрез употреба на сила и заплаха са го принудили да подпише запис на заповед за 100 хиляди лева. В това престъпление и Илия е действал в качеството си на подбудител или поръчител.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Себастиан Курц - австрийският Макрон
Себастиан Курц - "австрийският Макрон"
В три училища във Варна започват мащабни ремонти
В три училища във Варна започват мащабни ремонти