НОВИНИ

АРТщрихи от седмицата

Фестивали и награди, предизборни усмивки и живописни спомени.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
12:45, 22.10.2016
Чете се за: 00:58 мин.
Още

Дебати, агитация, удари под кръста, кебапчета и много обещания – предизборното време винаги е драматично. В очакване на новия президент, карикатуристите показват своите образи по темата. В Червената къща до Деня за размисъл може да ги видите. Юлиян Вергов и режисьорът Калоян Николов гордо приемат награда в Кан. Филмът за старата ни столица донесе престижния Сребърен делфин от медийния фестивал в категолия „най-добър документалин филм с историчесак тематика”.

"Велико Търново в сърцето на историята", с продуцент Станислав Вълканов е избран от 100 продукции от цял свят. Преди да завоюва Кан, историята се окичи с награди от Полша и Сърбия. Със сигурност ще продължава да представя по атрактивен начин следите на времето и новите предизвикателства.

Созопол, Париж и София – с особени трептения. Малко познати картини от майстора на керамиката Георги Бакърджиев влизат в изложбата в галерия Нюанс. Художникът напуска този свят през 72-ра, но извежда родната керамика в територията на изкуството.

„Ние актьорите сме като летящия холандец.” – казва актрисата Мария Статулова.– сега влиза в ролята и на жури, заедно с Филип Трифонов и режисьора Николай Гундеров. Любимците на публиката не спират да доказват, че театърът не се ограничава до една софийска улица, а е там, където зрителите го очакват. Сливница има шанса отново да посрещне хитови заглавия от различни географски точки. За втори път градът е домакин на Европейския фестивал на пътуващия театър, под патронажа на кмета Васко Стоилков. Спектакли от Чехия, Сърбия, Турция и България идват специално за първия по рода си фест, а неуморният му двигател Бойко Бираджиев замисля още изненади. Утре e тържественият финал. Юбилярят Павел Поппандов ще ни срещне с култовия Трендафил Акациев. Ще разберем и кои са отличниците на фестивала.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Руски учени откриха нацистка база на Северния полюс
Руски учени откриха нацистка база на Северния полюс
И след Мило - мило!
И след Мило - мило!